allNATURall

Natural option for all of us

DiY – condimente pentru cafea

Leave a comment

Va place cafeaua? Daca ati raspuns nu probabil ca nu ati nimerit-o inca pe cea potrivita pentru voi, nu de alta dar ia poftiti aici sa vedeti ce de combinatii exista:

Mie imi place cafeaua tare de tot, nu trece zi sa nu beau cel putin una, nu am o specie preferata si nici o marca anume (desi de obicei evit cafelele cu ….aroma), dar am facut un mix care ii da un gust mai special.

Ingrediente:

– 1 lingurita de cardamon

– 1 lingurita de scortisoara

– 1 jumatate de lingurita de nucsoara

– 1 jumatate de lingurita de cuisoare

– 30g cafea de care beti in mod obisnuit

Cred ca e de la sine inteles ca toate condimentele trebuie sa fie pudra. Se amesteca intr-un borcan care apoi se inchide ermetic.

Modul de utilizare e foarte simplu, dupa ce fierbeti cafeaua in mod obisnuit, la fiecare doua cesti se adauga un varf de lingurita din amestecul de condimente, se amesteca si se da de pe foc.

Daca preferati cafeaua la filtru puteti sa amestecati direct in sita cafeaua cu cantitatea corespunzatoare de condimente (pentru 4 masuri – 1 jumatate de lingurita).

Sfaturi: daca unul din condimente nu va place in mod normal nu-l puneti in cafea :).

Puteti sa folositi si alte mirodenii: coaja de lamaie, pastaie de vanilie, piper rosu, inlocuind unul din ingrediente sau ca atare.

Puteti sa scadeti sau sa cresteti cantitatea de condimente functie de preferintele voastre.

P.S. Daca cineva incearca si cu usturoi/ceapa sa-mi dea si mie de stire :).

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

Scrie si parerea ta!