allNATURall

Natural option for all of us

Atentie! Sofer cu copil!

Leave a comment

Am citit de curând un articol pe care l-am catalogat drept voit răutăcios judecând tonul folosit, dar gândindu-mă mai bine am realizat că, dincolo de tonul care răzbătea din articol și de comentariile avute, substanța este chiar reală. 

Ce vrem de fapt să spunem când afișăm acest semn pe luneta mașinii noastre?

Baby_On_Board-590x590

Contrar părerii unora nu dorim ca toți participanții la trafic să știe că avem copii. Chiar nu, e suficient ca stie tot cartierul :). Dar cum încă nu este un semn considerat un semn de manualul de legislație, citiți vă rog mai jos, mesajele pe care acest semn le transmite:

– S-ar putea să frâneze brusc în fața ta, să vezi șoferul întorcându-se spre bancheta din spate. Acolo este un copil care se poate îneca, își poate deschide centura de siguranță, poate înghiți un deget de la mănușă… completați pe linia punctată că sunt exemple nenumărate.

– S-ar putea să nu te audă când claxonezi. Cântecele pentru copii, mai ales când în mașină sunt mai mulți copii cu talente artistice devin extrem de gălăgioase. Asta este varianta soft, plânsul neconsolat e de 10 ori mai puternic.

– S-ar putea să oprească la prima grădiniță/școală din drum. Sau a doua, sau a treia, sau poate și la a doua sau a treia. Mai ales în Bucureștiul fără locuri de parcare inevitabil se întâmplă acest lucru. De obicei aproape de trecerea de pietoni, așa că încearcă să reziști tentației de a depăși.

– S-ar putea să nu plece de la semafor exact când s-a făcut verde. Poți claxona, dar se aplică punctul doi.

– S-ar putea sa nu intre pe galben în intersecție. Mai bine nu claxona.

– S-ar putea să îl vezi cântând, scoțând limba, făcând fețe triste sau gesturi de clown. Nu sunt pentru tine, ignoră și mergi mai departe.

În același timp, și noi, părinții cu semne de posesie bebeluși avem mai multe obligații pe care e bine să le respectăm pentru siguranța noastră și bunul mers al traficului:

– copiii se află întotdeauna pe scaune speciale, cu centurile de siguranță puse. Doar pe bancheta din spate! – Rezistați plânsetelor și recomandărilor rubedeniilor care vă asigură că dvs. n-ați avut scaun de mașină și sunteți bine-mersi.

– nu schimbați orientarea oglinzilor pentru a surprinde scaunul. Dacă este nevoie cumpărați una specială pentru asta, dar încercați să păstrați contactul ”audio” cu copilul.

– proviziile pentru ei se depozitează în scaunul din dreapta șoferului, nu în spate, nu în pungi, lăzi frigorifice etc. Prin provizii înțeleg în primul rând apă, șervețele și jucării. Gustările e bine să fie evitate, datorită riscului de înecare.

– jucăriile trebuie să fie alese cu grijă pentru a nu putea fi aruncate în sau pe lângă șofer. Obiectele de formă rotundă în primul rând nu ar trebui să călătorească, dar nici cele ascuțite nu sunt mai prietenoase. Atenție și la celelalte obiecte din imediata vecinătate a copilului, pantofii pot fi și ei cu ușurință aruncați, la fel parasolarul…

– dacă copilul are o jucărie preferată sau folosește suzeta acestea trebuie legate de scaun pentru a nu fii nevoie să le căutați în cazul în care cad.

– pentru drumurile lungi, pauzele dese sunt cheia succesului.Copiii se plictisesc repede, noi obosim mai repede când ei sunt plictisiți. Profitați de aceste pauze pentru a rezolva și problema gustărilor și a urgențelor care v-ar putea face să opriți în locuri neamenajate.

– nu plecați la drum fără cd-uri cu muzică sau povești.

– nu lăsați gadgeturi în mâinile copiilor mici fără supravegherea unei persoane aflate lângă ei. Este aproape imposibil să recuperezi smartfonul intreg din gura unui copil căruia îi ies măsesele.

– în cazul în care se impune oprirea, nu uitați să semnalizați corespunzător gestul (și să deschideți larg ușile frigiderului 🙂 ).

– folosiți cu încredere sistemul de blocare a ușii copilului, mai ales dacă nu aveți senzori care să vă indice deschiderea ușilor.

Cu siguranță nu sunt toate, dar sunt o parte din cele mai importante care ne fac pe toti sa calatorim  măcar un pic mai bine. Drum bun!

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s