allNATURall

Natural option for all of us

Limonada, un pic mai altfel

Leave a comment

Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu de fiecare dată când comand limonadă primesc invariabil aceeași întrebare: Cu miere sau zahăr? Eu personal nu-mi doresc nici una, nici alta, dar asta nu înseamnă că nu-mi doresc o băutură ci apă de spălat mâinile după peşte.

De aceea am adunat o listă cu posibilităţi de a face din limonadă o băutură interesantă cu efort minim. Se pot folosi cu succes şi acasă, cu sau fără miere :), cu oarecare moderație.

1. Coaja de la lămâie. Bine spălată şi apoi rasă doar partea galbenă a cojii. Din coajă se extrage uleiul esențial de lămâie, este o aromă puternică și savuroasă. Aveți nevoie doar de o răzătoare. Sursă poză.

2. Lime. O jumătate stoarsă si o jumătate tăiată felii. Trebuie doar să nu uitați să le cumpărați când cumpărați și surorile galbene. Sursă poză.

3. Mentă. E simplu ca bună-ziua, doar pui câteva frunze (tocate de preferinţă) şi ai schimbat gustul băuturii. Ai nevoie de puțină mentă proaspătă sau congelată. Sursă poză.

4. Apa de trandafiri. O linguriţă de apă de trandafiri schimbă complet gustul unui litru de limonadă. Se găseşte în magazinele arăbeşti şi prin Mega Image la cam 10Ron. Sursa poză.

5. Ceai.  E mai complicat, cam cât e să faci un ceai :). Sunt multe variante de ceaiuri pe piaţă, orice aş da ca recomandare n-ar fi suficient. Dar puteţi să încercaţi un ceai de soc de exemplu, un sfert din cantitatea de apă să o înlocuiți cu ceai. Nu uitaţi să-l lăsaţi să se răcească. Succes garantat de fiecare dată, cu condiția să nu folosiți un ceai foarte concentrat care să aibă un gust mai puternic decât limonada (negru de exemplu). Sursa poză.

După cum ați văzut nu am inclus portocalele în această discuție tocmai pentru că băutura preparată cu ele are altă denumire, dar asta nu înseamnă că alte fructe nu se pot adăuga. De exemplu fructe de pădure sau alte fructe roșii.

Ce ziceți? Vrea cineva o limonadă?

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s