allNATURall

Natural option for all of us

Idei allNATURall 3 – întreţinerea mănuşilor de piele

2 Comments

Pentru a le curăţa cu una dintre soluţiile următoare:

Lapte de vacă 500ml, carbonat de sodiu 20g. Mănuşile se pun pe mână şi se freacă cu această soluţie până se curăţă, după care se şterg cu o bucată de flanelă uscată.

Apa oxigenată 3% 50ml, amoniac 10% 10ml, detergent 50g, apă 500ml. Soluţia se prepară prin dizolvarea detergentului în apă şi apoi adăugarea apei oxigenate şi amoniacului. Soluţia se foloseşte pentru curăţirea mănuşilor din piele fină.

Mai jos aveţi o variantă vintage de spălare a mănuşilor de piele, care merge numai dacă pe ele este scris că se pot spăla, variantă găsită la Lady Violette:
Şi mai sunt nişte variante, mult mai puţin naturale, care se pot folosi însă dacă aveţi ingredientele la îndemână.

Săpun de toaletă 200g, apă de clor 150ml, amoniac 10% 10ml, 150ml apă. Prepararea soluţieie se face prin dizolvarea săpunului ras pe o răzuitoare în apă şi apoi adăugarea apei de clor şi amoniacului sub continuă agitare. Cu această soluţie se curăţă mănuşile în culori închise prin frecarea cu un tampon. După curăţire mănuşile se usucă, apoi se ung cu ulei de ricin şi se şterg cu o bucată curată de flanelă.

Talc pulbere 50g, neofalină 50ml, terebentină 10ml. Prin amestecarea celor trei componente se obţine o pastă fluidă cu care se freacă bine mănuşile de culoare albă. După uscare mănuşile se scutură bine pentru îndepărtarea talcului.

Advertisements

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

2 thoughts on “Idei allNATURall 3 – întreţinerea mănuşilor de piele

  1. Cum facem cu manusile din piele intoarsa?

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s