allNATURall

Natural option for all of us

Cu ce ne limpezim parul?

2 Comments

Am vorbit în mai multe rânduri despre spălatul părului, dar de limpezit doar o dată, despre oţetul de mere mai bine zis. Mai sunt şi alte lucruri care pot ajunge în apa cu care ne limpezim.

1.  Rădăcina de urzică. E mai puţin cunoscută rădăcina de urzică decât frunezele, dar se găseşte la plafar şi e foarte potrivită pentru părul blond şi şaten. Cum se procedează? Se lasă de seara până dimineaţă un pumn de rădăcini uscate în doi litri de apă rece. Dimineaţa se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară şi se răceşte, iar lichidul rezultat se foloseşte pentru limpezit.

2. Miere. 1 lingură de miere se dizolvă într-un litru de apă caldă. Se foloseşte ca ultima apă de limpezit, fără a fi îndepărtată de pe păr.

3. Oţetul. Neutralizează alcalii din şampoane, dă părului strălucire şi îl lasă curat. O lingură de oţet este doza pentru doi litri de apă.

Dacă vă vopsiţi părul oţetul se pune în ultima apa şi se utilizează apa cât mai rece, în felul asta vopseaua este protejată şi strălucitoare.

4. Lămâie. Zeama de la o jumătate de lămâie se foloseşte pentru o jumătate de litru de apă. Cu ea se limpezeşte părul, are efecte împotriva mătreţii şi e o alternativă mai frumos mirositoare decât banalul oţet. Tot pentru părul deschis la culoare.

5. Muşeţelul. Dă o nuanţă aurie părului deschis la culoare, se foloseşte ceaiul răcit şi strecurat.

Am mai auzit de bere, ceai de lavandă, decoct de coji de nuci… voi ce folosiţi?

Poza de aici.

Advertisements

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

2 thoughts on “Cu ce ne limpezim parul?

  1. Eu foloseam suc de lamaie si mi a placut f mult cum face parul dupa; sanatos si stralucitor! Mi se pare mai bun decat otetul ( l am folosit si pe asta).
    Iti doresc un we cat mai calduros!
    Natalia

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s