allNATURall

Natural option for all of us

Magazin online de donaţii?

Leave a comment

E o probă opţională la Superblog, propusă de springhop, aţi mai auzit de ei la mine pe site, creatorii de magazine virtuale. Iniţial am zis că dacă-i opţională… să-i fie de bine, mai ales că nici tema nu e foarte ofertantă: modalităţi neconvenţionale de folosire a unui magazin online. Păi dacă e magazin virtual ce mai poţi să-l faci, gândeam eu înainte să gândesc dincolo de colivie, că doar nu-l transformi în coafor virtual… Dar între timp mi-a venit o idee şi dacă a venit, să n-o lăsăm să treacă, zic.

Inspirată de o doamnă care desfăşoară mai multe proiecte umanitare, îmi dau seama cam ce logistică şi ce eforturi presupune o acţiune caritabilă de vânzare a unor lucruri şi de donare aâ bănuţilor. E un efort uriaş de a pune pozele pe un site sau pe facebook, apar comentarii, nu mai vezi cine a zis primul că vrea produsul, peste trei zile îşi dă seama că era altcineva logat cu alt cont… până intră banii în cont altă distracţie, nici cumpărătorul îmi închipui că nu-i prea vesel cu toată această degringoladă, dar cei mai ameţiţi sunt ei, cei care se ocupă de aceste aspecte, care trebuie să reţină exact ce s-a vândut şi ce nu, să relanseze ofertele… circ total.

Cum gândesc eu acest magazin caritabil?

În primul rând să permită mai mulţi vânzători. Fiecare cu userul lui intră şi postează produsele pe care vrea să le vândă, poze, descriere, preţul şi în cazul în care sunt mai multe cazuri alege unul dintre ele, astfel alegând şi contul în care se duc banii.

Cumpărătorul vine, vede, alege, cumpără sau licitează, plăteşte, userul verifică intrarea banilor şi trimite coletul. Eventual ar putea să aibă şi un produs gol, pe care doar să-l încarce în coş pentru a dona direct o sumă, echivalentul telefoanelor de 2euro, 5euro samd.

Simplu şi eficient cred, în acest caz mărinimoasei doamne de care vorbesc nu i-ar mai rămâne decât rolul de animaţie a proiectului, fără să mai piardă timpul cu toate detaliile, eventual din când în când o prioritizare a obiectelor care sunt mai vechi, aducerea lor pe o pagină specială.

Nu ştiu dacă se poate şi în realitate, dar dacă se poate cred că ar fi o idee de implementat.

Articol scris pentru superblog 2012.

Advertisements

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s