allNATURall

Natural option for all of us

Exerciţiu de imaginaţie – cele trei vieţi paralele ale mele – fără calculator!

Leave a comment

Din nou pentru Superblog, o probă foarte simpatică propusă de magazinul Mediadot. Viaţa în 2012 fără calculator. Adică fără componente IT&C zic ei, dar cum tv-ul la noi are un rol pur decorativ o să mă refer doar la calculator.

1. Prima viaţă – în ordine cronologică – serviciul. În etapa asta a vieţii mele am un job foarte static, mă văd în absenţa calculatorului cam ca blonda din poza asta:

Cu amendamentul că în loc să stau pe un scaun aş sta pe un morman de hârtii, dosare, formulare şi corespondenţă necitită. Cred că aş consuma o călimară de cerneală pe zi în încercarea de a înlocui măcar 0,1% dintr-un HDD 500GB. Nici nu vreau să-mi imaginez însă ce ar însemna să fiu nevoită să caut ceva, eu care sunt o împrăştiată notorie, cel mai probabil în absenţa calculatoarelor nu aş rezista mai mult de cinci zile la niciun job.

2. Viaţa a doua. Soţie şi mamă. Aici cred că ar fi un lucru mai mult decât benefic să nu existe calculator. Pe lângă timpul de calitate petrecut cu familia, probabil scurtat de scrierea de scrisori membrilor familiei aflaţi la distanţă, aş aprecia absenţa computerului şi a informaţiilor uneori contradictorii care există pe internet, aş aprecia absenţa ştirilor alarmiste şi, cu siguranţă, soţul meu ar aprecia absenţa magazinelor online. Prietenii ştiu de ce ;)!

N-aş mai fi aflat însă foarte multe lucruri utile, n-aş mai ştii să fac multe feluri de mâncare şi cel mai probabil şi cercul meu de prieteni ar arăta complet diferit aşa că, în ciuda avantajelor evidente ar fi tot un mare minus. Cred că fiecare mamă şi soţie se găseşte în această situaţie, mai ales că văd la mama mea că deşi a trăit 50 de ani fără computer încearcă din greu să recupereze. De cele mai multe ori discuţiile cu ea sunt cam aşa:

Nici până acum nu a învăţat să comenteze pe blog. Şi totuşi nu se lasă :).

3. Viaţa a treia. Hobby-urile mele. Ei bine, acum e acum. Computerul şi internetul sunt hobby-urile mele principale, le-am pus diferit pentru că deşi se pot considera unul singur eu vă asigur că pot pierde câteva ore în fiecare zi şi fără să am internet. Am o listă de jocuri pe care le-aş juca dacă aş avea timp, un braţ de seriale, un fişier plin cu cursuri de limbi străine şi încă un fişier plin cu diverse programe pe care trebuie să le încerc, ce să mai încoace şi-ncolo, nici pe un SSD de capacitate mare n-ar încăpea tot ce-am strâns eu numai în ultimul an. Deci fără calculator ar fi… beznă. Beznă. Beznă.

Parte a doua de hobby-uri, adică astea datorită cărora există blogul meu cred că ar fi şi mai înceţoşată. Aş face cu siguranţă săpun doar cum face bunica mea pe foc, probabil că toate cantităţile ar fi la ochi că vă spuneam de împrăştierea tipică, nu aş ştii să folosesc maşina de tricotat (probabil tot pe andrele ca bunica aş mai lucra una-alta) şi, asta pot s-o spun cu mâna pe inimă, nu aş vinde nimic. Dar nimic. Deh, probabil că asta ar compensa cu faptul că nici nu aş cumpăra nimic, că majoritatea cumpărăturilor pentru săpunuri le fac pe net, deci all in all n-ar fi o pierdere. O pierdere ar fi însă că n-aş avea un aparat foto cu care să fac poze creaţiilor mele, ar trebui să apelez la vreun vecin priceput la desen şi aţi vedea ceva de genul ăsta:

Ca să nu mai lungesc mult pelteaua, viaţa mea ar fi tare anostă, plictisitoare şi insipidă fără calculator. Nu cred că aş fi acelaşi om dacă nu ar exista calculatoarele, şi totuşi, e binevenită din când în când câte o pauză, dar o pauză aleasă. Impusă nu, nu vrem :).

 Articol scris pentru Superblog 2012.

Advertisements

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s