allNATURall

Natural option for all of us

Save a Tree, Read Digitally!

Leave a comment

O tema foarte interesantă propusă de magazinul Azerty, despre ascensiunea si declinul printului, tot in concursul Superblog.

Personal sunt old fashion, lucrez mult mai repede şi mai curat dacă am printat materialul, iubesc mirosul cărţilor noi şi chiar şi al celor din anticariate. Contravine cumva cu excesul meu eco related, dar cred că se compensează pe alte părţi.

Aşadar, la obiect, nu cred că sunt singura care mai printează. Şi desene pentru puştiul meu, şi etichetele pentru săpunuri, şi diverse pe la job, printez si reciclez apoi imediat cum termin de lucru. Recunosc insa ca ceea ce printez astazi nu este poate nici 10% din ce printam acum 5 ani, si pe zi ce trece gasesc noi modalitati de a evita printatul. Iar de cand functiile de scanare si transmitere automata prin mail au ajuns si pe multifunctionalele ieftine pot sa spun ca am renuntat si la copiile xerox pe care le mai faceam.

Cum vad viitorul multifunctionalelor? Cred ca raspunsul ar fi versatilitate si optimizare. Cred ca va trebui sa renuntam la ideea preconceputa de a avea hartia intr-un sertar ci va trebui sa folosim o rola. De fapt nu una ci mai multe, de latimi diferite, care sa te oblige sa printezi pe doar atata hartie de cata ai nevoie.

Ganditi-va de cate ori v-ati xeroxat cartea de identitate, ea nu a ocupat decat 20% din suprafata colii, restul de 80% consumandu-se efectiv de pomana. Si la fel, de cate ori printati o pagina de text cu caractere mai mari de 12 si cu spatiu intre randuri, mai mult de jumatate de pagina ramane goala :(.

Sa speram ca nu vom mai avea mult de asteptat pana vor aparea oferte Canon pentru aceste multifunctionale. Si mai sper ca nu ne va lua foarte mult sa ne obisnuim cu ele :).

Articol scris pentru Superblog 2012.

Advertisements

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s