allNATURall

Natural option for all of us

Peste 50 de ani

4 Comments

2.nov.2060 

ora 7.00 bip, bip, bip. 

ora 7.05 bip, bip, bip. bip, bip, bip. Deschidem ochii, ne ridicăm şi ne îndreptăm unul spre baie, celălalt spre bucătărie să facă cafeaua. E mult mai bună de când avem ultimul model de aragaz, de fapt o uriaşă lentilă concavă sub care se pune ibricul. Se face repede şi nici nu curge pe aragaz.

– Ce facem azi? Megem la copii să aerisim? Să găsească şi ei casa aerisită, că de o lună de când sunt plecaţi nu a mai intrat nimeni acolo.

– Da, mergem, dar mai după-amiază, să le facem şi ceva de mâncare. După o lună de concediu în galaxia Abell 1835 cred că le e dor de mâncare pământeană. Mai ales nepoţilor…

– Cred şi eu că le e dor. Abell e frumoasă dar prea primitivă, la anul trebuie să încerce altceva.

– Să luăm la noi şi un hard extern, să ne dea pozele pe care le-au făcut.

Ora 8.00 Se deschide sala de gimnastică. Robotul antrenor ne arată ce avem astăzi de făcut. Iar bicicletă? Eu vreau masaj… 

Ora 9.00 Se aprinde televizorul să vedem ştirile. Cine ar fi crezut acum 50 de ani că pereţii din sticlă au plăci de bază? Se transformă şi în perdele noaptea, ce noroc pe mine că nu mai trebuie călcate.

Ora 10.00. Ne luăm fiecare calculatorul. Calculatorul, auzi, ce învechiţi suntem. Ce a mai rămas din computerul pe care îl foloseam pe vremuri, să vezi şi să nu crezi. Butonul de on-off.  Nu mai e tastatură. Am fost forţaţi să reînvăţăm să vorbim corect şi cu intonaţie ca să meargă jucăriile.

– Şah!

Iar cu monitorul e şi mai simplu. Orice suprafaţă plană şi lucioasă se transformă în monitor, pentru că de fapt fascilulul care proiectează imaginea îl avem montat pe ochelari. 

– Nebun la F4!

– Programul de aterizare al navetelor spaţiale lunare. La naiba, iar mi le afişează pe cele care vin de pe Lună. Înapoi. Programul de aterizare al navetelor spaţiale cu cadenţă lunară. Mult mai bine… Din galaxia Abell aterizează la ora 15.0o. E bine, avem timp.

– Mat! 

– Ai învins dragule? Putem merge?

– Da, mergem cu maşina sau ne plimbăm până acolo?

– Să ne plimbăm, mai bine.

– Ne plimbăm, dacă e prea cald ne teleportăm până la piaţa de lângă ei şi facem cumpărăturile de acolo. Să nu mă mai pui să mă teleportez cu cumpărăturile că nu mai vreau să mă trezesc cu ouăle deja omletă ca data trecută. Nu mai repară ăştia opţiunea asta…

– Hai nu mai fii cârcotaş, ai îmbătrânit şi nu-ţi mai convine nimic. Mai ştii când făceai două ore pe zi numai pe drum spre şi dinspre serviciu? Acum te-ai domnit, trebuie să vină şi ouăle în acelaşi timp  cu tine…

– Hai să mergem, să nu uităm hardul. Gigeeeel!

– Da-a-a. Ce-e do-ri-ţi dom-nu-le? 

– O să plecăm acum. Verifică dacă s-au închis toate sursele de curent electric şi de apă! Nu avem voie să facem risipă. Pe curând!

– La re-ve-de-re dom-nu-le! Doam-nă!

– Pa Gigel.

– Bun robot Gigel. O avea vreo problemă de a început să se bâlbâie?

– Vedem mâine dragă, mergem cu el la atelier.

 

Articol scris pentru Superblog 2012.

Advertisements

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

4 thoughts on “Peste 50 de ani

  1. Mi-a placut ideea asta, “am fost forţaţi să reînvăţăm să vorbim corect şi cu intonaţie ca să meargă jucăriile.” :))) As vrea sa apuc ziua in care se va intampla asa ceva.
    Felicitari pentru articol si succes in competitie!

  2. Pingback: competitie anuala de blogging | Etapa 14. Cum crezi ca vei face fata tehnologiei cand vei avea 80 de ani?

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s