allNATURall

Natural option for all of us

Mult succes!

Leave a comment

Cred că fiecare dintre noi a trăit experienţa unei demisii din colectivul în care lucrează. Dacă aveţi mai multe astfel de experienţe ştiţi probabil că nicio plecare nu seamănă cu alta. Sunt oameni care sunt uitaţi a doua zi. Sunt oameni care mai sunt sunaţi şi la un an de la demisie. Sunt oameni pe care firma încearcă cu cerul şi cu pământul să-i facă să se răzgândească. Sunt oameni forţaţi să plece. Şi alţii care trebuie să plece. Indiferent din ce categorie ar face parte, ultima zi nu-i deloc plăcută. Şi nici colegilor nu le e mai bine. Toată lumea aşteaptă să treacă acea zi, să înceapă “the rest of my life”.

Ca această zi atât de încărcată să se transforme într-o într-o experienţă foarte emoţionantă este însă foarte simplu. Să zicem că eşti chemat în biroul şefului la prima oră de dimineaţă. Da, exact la ora la care lumea încă îşi mai soarbe cafeaua şi citeşte mailuri. O scurtă discuţie despre ce mai ai de predat celui ce-ţi va lua locul, o discuţie ceva mai lungă despre când începi lucrul la noul job şi ce faci până atunci, apoi te întorci la birou.

În locul dosarelor şi tastaturii această cutie:

Ce drăguţ – îţi zici – fetele din echipă s-au mobilizat exemplar. Ţi-au ambalat cadoul cu laitmotivul colectivului. “Ti pup”-ul unei cliente care vorbea extraordinar de tare la telefon, devenit ulterior formula de încheiere a tuturor discuţiilor în contradictoriu.

Toţi colegii se strâng în jurul biroului tău, în timp ce tu desfaci capacul.

Hmmmm, asta e cu siguranţă mâna lui Andrei şi a lui Mircea, partenerii mei de trezit la 4 dimineaţa ca să prindem locul cel mai bun pe lac. Sau cum se amuză de fiecare dată, măcar atât să prindem şi noi. Un pescar într-o sticlă de ţuică, în undiţă cu un peştişor de aur. Oare cât or fi căutat ca să găsească asta?

Dar nu e singurul obiect din cutie, mai e şi cutia neagră. Mai mult ca sigur că e de la boss. Cine altcineva s-ar fi gândit că-i va trebui un pix de firmă asortat cu un portofel de firmă, şi un nou breloc,  dacă nu el care ştie exact câte zerouri va avea noul lui salariu, ba chiar şi marca noii maşini de serviciu?

Şi ultima cutiuţă, iar opera fetelor desigur. Să îi port în prima zi de lucru, să am noroc de colegi ok :).

– Mult succes pe noul drum!

– Tocmai am terminat unul de care îmi voi aminti mereu cu drag! Vă mulţumesc că aţi fost alături de mine şi că l-aţi transformat într-o amintire vie şi foarte plăcută.

Articol scris pentru Superblog 2012.

Pozele şi ideile de cadou de pe http://www.borealy.ro.

Advertisements

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s