allNATURall

Natural option for all of us

Tehnologie – tehnologie, dar s-o ştim şi noi!

Leave a comment

Să vă povestesc pe scurt contextul. Lucram într-o firmă cu potențial maxim de furt. Parcare nepăzită cu oameni (prietenii știu de ce), dar cu cameră de supraveghere IC-7110W de la Edimax. Nu era singura, erau mai multe puse în diverse locuri, toate cu Plug and View. Camera trimitea mail pe telefonul responsabilului de zonă când se aprindea un bec din imediata ei vecinătate. Becul se aprindea când cineva – sau ceva – intră în raza unui senzor. Până aici toate bune.

Într-o seară primesc mailul de la cameră, a venit colegul la schimbul trei. Mă uit mai bine pe video, mașina nouă, aia adusă din Germania de două zile. Să punem omul s-o ude, zic, și mă grăbesc în birou să termin rapoartele ca să plec și eu acasă.

N-apuc să mă așez la calculator, mail din nou, lumina în parcare aprinsă, în parcare nimeni. Trec 10 secunde, alt mail, colegul se întorsese la mașină, intră în ea, meșterește ceva. (Înjură). Pleacă.

Scriu cinci cuvinte, alt mail. Iar lumina în parcare aprinsă. Nimeni. Alte câteva secunde, iar se întoarce. Iar umbla agitat, iar intră în mașina, iar meșterește.  (Iar înjură). Pleacă iar.

Mai scriu cinci cuvinte, iar mailul, dar și telefonul:

– Faci tură dublă, eu trebuie să plec, mă duc să le dau diploma înapoi la ăia la Politehnică. Mi-au dat-o degeaba.

Ce se întâmplase de fapt? Colegul meu a cumpărat o mașină cu o particularitate pe care numai fostul proprietar pasionat de electronică o putea avea. Pe alarmă avea o opțiune, foarte utilă într-un garaj subteran de exemplu, și anume se aprindea lumina din interior dacă un senzor sensibil la lumină detecta o anume diferenţă, să zicem între beznă şi lumina care pătrunde pe o uşă. Astfel puteai închide uşa şi coborî pe scară cu lumina maşinii aprinsă, fără să mai aprinzi lumina în garaj.

Cel mai probabil omul i-a dat-o cu opţiunea anulată, dar cumva a fost acţionată pe parcurs, fără însă să fie vizibilă, în contextul în care colegul deţinea doar un amărât de loc de parcare de la primăria de sector, nicidecum vreun garaj subteran.

Când a ajuns însă în parcarea firmei el a închis maşina, a ocolit parcarea și a intrat în fabrică, dar cum curiozitatea nu l-a lăsat să treacă fără sa mai vadă o dată bijuteria, s-a apropiat de gard şi a fost detectat de senzorul de mişcare din parcare, s-a aprins becul de la stâlp  și în același timp și lumina din habitaclu. El vedea lumina aprinsă și nu-și explica ce s-a întâmplat, se întorcea la mașină, o lăsa iar în bună stare și apoi istoria se repeta, şi din nou, și s-ar fi mai repetat o vreme dacă nu îşi aducea aminte cât gesticulase fostul proprietar, în mână cu telecomanda maşinii şi tot punând mâna pe senzorul de pe oglindă, în timp ce el punea întrebări cu privire la motor şi alte chestii, fără de care maşina chiar nu merge :).

Se subîntelege că în seara respectivă a rezolvat româneşte problema, cu nişte bandă izolatoare neagră a obturat senzorul, a doua zi l-a sunat pe neamţ, l-a mai întrebat o dată combinaţia de taste care anula megaopţiunea şi, la ceva vreme, şi-a schimbat şi alarma. Tot cu una nemţească dar fără opţiuni :).

Articol scris pentru Superblog 2012.

Advertisements

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s