allNATURall

Natural option for all of us

Uleiuri esentiale (2) – Cum sa le cumperi?

Leave a comment

Avand in vedere ca in Romania prima parte a postarii nu se respecta, pentru a cumpara uleiuri esentiale benefice puteti sa respectati urmatoarele recomandari.

Retineti in primul rand ca pornim de la ideea ca stiti exact ce vreti sa cumparati, in caz contrar trebuie sa va recomand sa va faceti temele in primul rand. Asadar:

1. Cititi cu atentie eticheta. Daca vreti sa cumparati un ulei esential trebuie sa cititi pe el in vreo limba destul de cunoascuta “esential” si nu volatil, fragrance sau orice combinatie care-l contine pe “identic”.

2. Atentie la ambalaj. Nu cumparati sub nicio forma sticlute desfacute, cu eticheta decolorata de soare.

3. Sticluta trebuie sa fie neaparat din sticla si de culoare inchisa. Daca le cumparati de pe internet si in cantitati mai mari exista posibilitatea sa le primiti in ambalaj de plastic. Nu le lasati in el!

4. Termenul de valabilitate e foarte important de obicei, nici uleiurile esentiale nu trebuie cumparate daca a fost depasit.

5. Tot pe eticheta sau pe prospect trebuie sa gasiti numele latin al plantei din care este extras uleiul.

6. Cititi cu atentie ingredientele. Exista multe magazine care vand uleiuri de baza aromate cu ulei esential, de aceea trebuie sa gasiti pe eticheta doar un singur ingredient.

7. Incercati sa cumparati pe cat posibil de la firme cunoscute. O firma care are un sistem de calitate ISO implementat si recunoscut nu isi poate permite sa dea (prea des) rateuri.

8. Evitati retailerii. Uleiurile esentiale se pot vinde si la bidoane de 5l si apoi reimbuteliate in flacoane de 10ml. Daca retailerul e de buna credinta va umple de cum primeste bidonul toate cele 500 de flacoane si astfel continutul ramane in stare perfecta. Exista insa posibilitatea sa umple cate 50 pe luna, iar daca va nimeriti sa cumparati din ultima suta imbuteliata veti remarca – sau nu – un ulei de calitate mai slaba.

9. Cititi instructiunile de utilizare si dilutie. NEAPARAT!

Spor la cumparaturi!

Advertisements

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s