allNATURall

Natural option for all of us

Uleiuri esentiale (1) – Cum sa le vinzi?

1 Comment

Aceasta postare nu este dedicata atat consumatorilor cat mai ales celor care comercializeaza in forma fizica aceste uleiuri.

1. Regula de baza dupa este sa fie la vedere. Poate parea o regula de bun simt dar va asigur ca majoritatea magazinelor nu au pe tejghea decat aromele sintetice cu nume fantasmagorice, uleiurile esentiale fiind tinute ascunse pe te miri ce rafturi in Plafar. Chiar si in magazinul meu preferat (Ki-Life) sunt in spatele casei de marcat si, ghiciti ce, nu ai voie sa intri la ele. Casiera s-a aratat dispusa insa sa mi le citeasca ea pe toate, cand i-am spus ca e aberanta o astfel de propunere in conditiile in care in spatele ei erau cel putin o suta de flacoane a parut revoltata. Inca ma intreb de ce…

2. A doua regula de baza ar fi ca trebuie sa existe mostre. O sa spun si ce inseamna mostre, nu trebuie o sticluta pentru fiecare client care trece prin fata magazinului, o sticluta desfacuta e mai mult decat suficienta.Nu fac un curs de vanzari aici, nu trebuie sa invat eu pe nimeni ca pretul mostrelor se include in pretul produselor vandute, deci sigur nu pierde vanzatorul nimic. Din nefericire si asta e doar un vis in Romania. O singura data am gasit mostre de uleiuri esentiale dar asta se intampla la un targ pe la Romexpo, nu in magazine.

3. A treia regula este existenta prospectului. Nici aici nu trebuie topuri de hartie ci cate un cartonas (langa cel cu pretul eventual) pe care sa scrie  in doua randuri utilizarile principale.

4. A patra regula de baza este individualizarea produselor. Cum ar fi ca intr-un magazin de ceasuri sa gasesti si Tissot si Tisot  in aceeasi vitrina? Acelasi lucru se aplica si la uleiuri esentiale. Daca pui in acelasi loc uleiurile esentiale de 40ron 8ml cu aromele sintetice de 5ron 10 ml e ca si cand ti-ai insulta clientii. Parerea mea!

5. Ultima regula e legata de vanzatori. Nu ma refer la cunostintele lor pentru ca daca exista prospecte nu trebuie sa stie nimic pe dinafara. Ma refer mai mult la atitudinea angajatilor, la batutul din picior nerabdatori, de ce clientul pune multe intrebari? Ar trebui sa raspunda el la intrebarea: “Ce doriti?” si gata vanzarea, ce atata uitat si studiat.

As mai avea sugestii (si reclamatii 🙂 ) dar ma opresc aici. Daca macar astea s-ar intampla…

Poza am luat-o de aici.

Advertisements

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

One thought on “Uleiuri esentiale (1) – Cum sa le vinzi?

  1. Pingback: Uleiuri esentiale (2) – Cum sa le cumperi? | allNATURall

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s