allNATURall

Natural option for all of us

Savon d’Alep

6 Comments

Cu 12,5% ulei de dafin.

Este sapunul de la care am pornit pe drumul sapunurilor naturale, ca sa zic asa revelatia, si trebuie sa recunosc ca desi a stat la baza acestui proces, nu am niciun sapun care sa-i semene.

L-am recumparat in primavara aceasta, ca suvenir de la Paris pentru o prietena care… l-a refuzat. Nu i-a placut mirosul si a preferat unul de-al meu in schimb, chiar daca nu era de la Paris :).

Acum il folosesc eu si pot sa spun ca,  dupa ce le am pe-ale mele, ii descopar foarte multe defecte. Totusi, nu o sa va spun decat ce-mi place la el acum, poate nu aceleasi lucruri care imi placeau la inceput, dar niste ingrediente sigure ale succesului lui:

– este un sapun dur, nu trebuie sa ai aceeasi grija de el la fel ca de ale mele, sta foarte bine in orice tip de sapuniera.

– se consuma foarte greu.

– are putine ingrediente si cu siguranta de foarte buna calitate.

– costa foarte putin.

– are exact ambalajul potrivit unui astfel de produs.

Poza am luat-o de aici.

Update: Pretul la care l-am cumparat eu era de 3,99 euro pentru o bucata de sapun de 200g.

Advertisements

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

6 thoughts on “Savon d’Alep

 1. Desi are o culoare cam uritica sunt convinsa ca este foarte bun, de fapt si tu ai spus multe lucruri bune despre el. Am observat ca multa lume prefera sapunuri colorate frumos, cu cit mai multe modele, frumos mirositoare si prea putini sunt aceeia care se gindesc ca si un sapun mai putin aspectuos este foarte bun. Mi se pare corect pretul de 4 euro /400 grame avind in vedere ca acesta e facut in sarje mari nu max 0,5-1 Kg cum facem multe dintre noi in casa. Daca vrei sa spui, mi-ar placea sa stiu si ce defecte i-ai descoperit. Te pup !

  • Ai dreptate Geta, multi oameni sunt impresionati de culorile sapunurilor si nu de proprietatile lor. Mi-a spus cineva ca si-a luat un sapun natural din Centrul Vechi, un sapun decorativ cu aroma de frezie. Culmea ca vanzatoarea i-a zis ca e preparat la rece iar tipa l-a luat sa-mi arate ce model frumos avea. Cu greu am reusit s-o conving ca nu era in niciun caz facut la rece (avea inclusiv niste parti transparente) si, mai mult, mirosul foarte puternic de frezie era cat se poate de sintetic.

   Sapunul de Alep are intr-adevar o culoare uratica, o sa-i fac o poza la asta pe care-l am eu inceput sa vezi despre ce vorbesc, in mijloc e o nuanta de verde iar in exterior este maroniul care se vede in poza asta.
   Defectul principal pe care il vad eu este ceea ce la sapunurile mele consider rancezire. Mirosul lui foarte tare “ascunde” chestia asta dar cred ca este cat se poate de real fenomenul. Cred ca o sa intelegi mai bine din poza, promit ca-i fac.

   Te pup si eu.

 2. am tastat gresit 400grame, e vorba de 200 grame ,scuze !

 3. Sapunul asta e minunat.Il folisesc si eu de 5 luni si sunt incantata.

 4. Pingback: Savon d’Alep – (de) ce nu-mi (mai) place | allNATURall

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s