allNATURall

Natural option for all of us

Decoratiuni pentru ouale de Pasti (2D)

2 Comments

De data asta accentul cade pe modul de decorare si nu pe natura vopselei ca in postarea anterioara.

O sa prezint cateva dintre metodele care mie mi-au atras atentia, metode care pot fi realizate acasa si de ce nu impreuna cu copii. Trebuie sa aveti grija sa folositi vopsele alimentare sau in cazul in care folositi alte tipuri sa le marcati astfel incat sa nu fie mancate.

1. Vopsirea cu bule. E vorba de folia cu bule folosita ca ambalaj. Se intinde cu o pensula vopsea pe folie (pe partea cu bule, evident 🙂 ) ca in poza de mai jos:

Dupa ce se trece oul pe ea, eventual si pe inca una vopsita in culoare contrastanta decoratiunea va arata cam asa:

Folosind acest principiu puteti utiliza in locul foliei cu bule orice alt material in relief. O idee ar fi cartonul ondulat (ambalaj pentru becuri de obicei) care duce la niste linii paralele, alta ar putea fi o folie de aluminiu sifonata si apoi vopsita – duce la niste motive haotice dar faine :).

2. Oua personalizate cu amprenta digitala. Asta e unul dintre proiectele care se poate realiza mai ales de catre copii. Aveti nevoie pe langa vopsea acrilica si de un marker cu varf subtire. Ah, si de multa imaginatie :). Pentru ca dupa ce copiii isi vor manji manutele si le vor imprima pe oua va va reveni nobila misiune sa transformati totul in opere de arta. Ca in imaginea de mai jos adica.

Pozele si ideile sunt de aici.

3. Folosirea stikerel0r combinata cu vopsirea clasica. Se lipeste abtipildul inainte de introducerea in vopsea. Dupa racire si uscare se dezlipeste de pe ou iar locul ocupat ramane marcat ca in imaginile de mai jos:

 

 

 

 

 

 

Daca sunteti ingrijorati de lipsa sticker-elor avem o solutie. Daca gasiti desenele pe net le puteti printa pe hartie autocolanta si decupa cu o forfecuta de unghii. Efect garantat mai ales daca vreti sa aveti de pilda un nume :).

Pozele de aici si aici.

4. In aceeasi nota se poate lipi si banda izolatoare (subtire) sau chiar elastice de bani pentru obtinerea unor astfel de efecte:

Poza de aici.

5. Desenarea. Daca doriti sa scrieti un text mai lung sau daca pur si simplu aveti talent la desen puteti desena direct pe ou cu o carioca de ceara. Vopseaua nu va adera pe portiunea scrisa asa ca desenul vostru e in deplina siguranta. Cam ca acesta:

Poza de aici.

Advertisements

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

2 thoughts on “Decoratiuni pentru ouale de Pasti (2D)

  1. Chiar sunt simpatice ! Felicitari! :*

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s