allNATURall

Natural option for all of us

Fardurile minerale

Leave a comment

Motivul principal pentru care iubesc fardurile minerale este dat de aspectul tenului. Daca urati din ficati aspectul ala de tencuiala proaspata care arata de-a dreptul ingrozitor in lumina naturala sau in spatiile iluminate puternic atunci machiajul mineral va rezolva problema.

E insa destul de evident ca la fel ca si in cazul altor produse alternative exista tot felul de voci care evidentiaza dezavantajele folosirii fardurilor minerale. Pentru ca am pomenit de ele va invit sa cautati si sa va faceti o parere daca merita sa le folositi sau nu.

Pentru mine sunt varianta ideala pentru ca:

– arata foarte natural;

– acopera foarte bine imperfectiunile (destul de multe 🙂 ) ale tenului;

– nu se intind, nu curg, nu se transfera pe haine sau pe servetele uscate;

– nu sunt comedogenice.

Ce nu-mi place:

– aplicarea e destul de laborioasa;

– sunt destul de scumpe, la fel si pensulele cu care trebuie aplicate;

– unele ingrediente au semne de intrebare vis-a-vis de efectele imediate sau pe termen lung.

Inca un aspect pe care trebuie sa-l mentionez (desi daca cititi blogurile de beauty de pe la noi ce fac blog sale cu farduri deschise fara sa se stie de cand o sa para ridicol paragraful asta) este ca inlocuirea produselor presupus periculoase fac ca termenul de valabilitate al fardurilor sa fie foarte mic, de maxim trei luni. Probabil o sa spuneti ca trei luni e suficient dar, in conditiile in care e imposibil sa faci mai putin de 1g de fard (sa zicem de pleoape) care nu se foloseste zilnic de unul singur ci poate sa dureze chiar si mai mult de un an in conditiile in care aveti o paleta medie de culori atunci situatia se schimba. Ajungem din nou – fara sa vrem – la aspectul pret :(.

Bineinteles ca in cunostinta de cauza fiecare isi poate asuma daca merita sau nu un anumit risc, dar numai in cunostinta de cauza :).

Pentru cei care vor sa vada cum se aplica fardurile minerale va las un filmulet in care cred ca e o romanca, daca nu o fi Ivanescu un nume foarte comun prin Canada :).

O gasiti aici impreuna cu filmuletul de care va vorbeam.

Din motive lesne de inteles sper, pe site nu vor aparea decat poze ale fardurilor de pleoape pe care le fac. Pozele vor fi facute doar in lumina naturala, vor aparea doua fotografii – prima exact cum a iesit iar a doua cu un efect de auto white balance, efect menit sa aduca nuantele cat mai aproape de culoarea naturala.

Poza e luata de aici.

Advertisements

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s