allNATURall

Natural option for all of us

Extract de condimente pentru prajituri

Leave a comment

Varianta naturala a “esentelor” pentru prajituri existente pe piata, prea multe pentru a le enumera si prea putin reprezentative pentru numele ce apare scris pe eticheta. Va propun o varianta extrem de simpla si cu niste rezultate foarte faine:

Reteta este urmatoarea:

Scortisoara 50g

Cuisoare 10g

Ienibahar 10g

Coriandru 5g

Vanilie 5g,

Alcool etilic 70° 100ml

Condimentele fin maruntite se pun in borcan la macerat cu alcoolul etilic timp de 15 zile intr-un borcanas inchis etans, agitand amestecul din cand in cand. Cateva picaturi din extractul obtinut sunt suficiente pentru a da o aroma deosebita prajiturilor.

Reteta originala (tot de la Gerendi) se poate schimba functie de preferintele voastre sau ale familiei insa trebuie sa aveti grija la alcoolul pe care il folositi si la plantele pe care le macerati.

Ca principiu trebuie retinut ca plantele “vii” trebuie macerate in alcool mai slab iar alcoolul e bine sa provina din alcool rafinat diluat corespunzator si nu din alcool sanitar, bauturi spirtoase sau alte improvizatii.

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s