allNATURall

Natural option for all of us

Condimente naturale pentru preparatele de Craciun

Leave a comment

Sunteti impotriva pliculetelor cu condimente care au “chiar si” 50% legume intr-o mare de glutamat? Va e teama de preparatele din comert care au pe etichete si 3-4 randuri de E-uri care le fac sa arate senzational pe termen nelimitat? Va e dor de gustul mancarurilor preparate de bunica? Aveti acum ocazia sa testati niste retete din aceeasi carte din care am avut inspiratia pentru otetul aromatizat. Nu sunt foarte complicate, ingredientele se gasesc la tot pasul si dupa cum spune si englezul cu less is more s-ar putea ca rezultatele sa fie absolut spectaculoase.

1 Amestec de condimente pentru carnati

Piper 25g

Usturoi 25g

Boia de ardei 10g

Sare de bucatarie 300g

Condimentele fin maruntite se amesteca si se folosesc la aromatizarea a 10kg de amestec de carne pentru prepararea carnatilor.

Amestec de condmimente pentru lebarvursti

Piper 10g

Nucsoara 2g

Ienibahar 3g

Maghiran 3g

Ghimbir 2g

Zahar 20g

Sare de bucatarie 150g

Condimentele fin maruntite se amesteca cu zaharul si sarea si se folosesc la prepararea a 10kg de lebarvursti.

3 Amestec de condimente pentru pateuri de ficat

Piper 10g

Maghiran 5g

Boia de ardei 2g

Nucsoara 1g

Zahar 100g

Sare de bucatarie 150g

Se amesteca zaharul si sarea cu condimentele fin maruntite. Amestecul se pastreaza intr-un borcan inchis etans; 20g din acest amestec se folosesc pentru prepararea a 1kg de pateu de ficat.

4 Amestec de condimente pentru piftii

Piper 1og

Usturoi 100g

Sare de bucatarie 150g

Condimentele amestecate cu sarea se folosesc la prepararea a 10kg piftie.

Amestecul de condimente se pune la fiert in zeama pentru piftie, dupa ce aceasta a fost separata de carne si oase.

5 Amestec de condimente pentru tobe

Piper 10g

Ienibahar 3g

Usturoi 12g

Coriandru 10g

Boia de ardei 20g

Sare 200g

25g din acest amestec se folosesc pentru preparea a 1kg de toba. Amestecul de condimente se adauga la fiert in solutia de aspic rezultata de la fierberea carnii si oaselor.

6 Amestec de condimente pentru caltabosi

Piper 5g

Cimbru 5g

Ienibahar 5g

Sare 250g

Amestecul de condimente este folosit pentru prepararea a 10kg de caltabosi.

Marturisesc ca atunci cand le-am vazu am citit diagonala si m-am gandit ca e cam multa sare in ele dar am realizat ca daca le fac eu pot sa scad oricat cantitatea. Deci, pentru Craciunul acesta o sa incerc reteta pentru condimentele de piftie pe o piftie de curcan si ma tenteaza si cea de pateu. Cu sarea redusa la jumatate. Mai incearca cineva ceva?

Poza e imprumutata de aici.

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s