allNATURall

Natural option for all of us

Otet aromatizat

2 Comments

Am zis ca nu fac blog culinar, da? La cererea expresa a publicului fascinat de otetul facut de mine care are gust de otet dar nu seamana cu astea de prin market, trebuie sa-i facem upgrade. Mai jos niste retete de A. Gerendi despre aromatizarea otetului.

Otet aromatizat cu tarhon

100g frunze si tulpini de tarhon

2l otet

Frunzele si tulpinile se toaca marunt, se pun intr-o sticla cu gatul larg si se toarna otetul. Se tine 10zile intr-un loc calduros inchisa ermetic, apoi se strecoara si se storc frunzele iar otetul rezultat se pastreaza la loc racoros (inchis ermetic).

 

Otet aromatizat cu telina

250g telina

950ml otet

50ml alcool etilic

Telina se taie marunt si se pune intr-o sticla cu deschidere larga impreuna cu otetul si alcoolul. Se inchide etans si se tine 14 zile la temperatura camerei. Dupa 14 zile se filtreaza si se pastreaza in sticle bine inchise.

 

Otet aromatizat cu fructe

Fructe aromate (zmeura, mure, capsuni)) 100g

Otet 1l

Se pun fructele bine spalate si otetul la macerat 24h, dupa care se filtreaza amestecul.

 

Otet aromatizat foarte condimentat

100g frunze de tarhon

100g foi de dafin

1g cuisoare

1g nucsoara

1l otet

Otetul,frunzele de tarhon taiate marunt, folile de dafin sfaramate si cuisoarele si nucsoara fin macinate se pun la macerat 10 zile la loc calduros, dupa care amestecul se filtreaza.

 

Otet aromatizat cu condimente

1g cuisoare

1g ienibahar

1g ghibir

1g mustar negru

1l otet

Condimentele fin maruntite se macereaza cu otetul 10-14 zile la loc calduros, dupa care se filtreaza si se pastreaza in sticle cu inchidere etansa si la loc racoros.

 

Otet aromatizat picant

50g piper

25g ghimbir

5g ienibahar

25g sare de bucatarie

50g zahar

1l otet

Sarea de bucatarie, zaharul si condimentele fin macinate se pun la macerat cu otetul 14zile la loc calduros dupa care se filtreaza.

 

Otet foarte iute

50g ardei iute

950ml otet

50ml alcool etilic

Ardeii taiati marunt se macereaza in amestecul de otet si alcool timp de 6 zile, dupa care se filtreaza.

 

Multumiri Andei pentru indicarea sursei🙂. Si va multumesc si voua daca le puneti in practica si ne spuneti ce-a iesit pentru ca eu nu ma pot hotari la una din ele🙂. Poza e de aici.

 

 

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

2 thoughts on “Otet aromatizat

  1. Pingback: Condimente naturale pentru preparatele de Craciun | allNATURall

  2. Pingback: 29 de idei de Cadouri făcute în casă | Sfaturile bunicii

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s