allNATURall

Natural option for all of us

Incetul cu incetul… iata si otetul

2 Comments


Adica in imagini, ca reteta e de mai mult timp pe site. Deci, daca cineva a avut in gand sa-l faca, cu siguranta este posibil. Iata cum si cand:

7.09.2011 – ras merele si amestecarea cu miere, drojdie si paine neagra.

19.09.2011 separarea sucului de pulpa. Intre timp, s-a amestecat in borcan de cate doua ori pe zi.

22.oct.2o11 Dupa o luna de stat la caldurica s-a limpezit si a fost bun de “tras” in sticle mai mici. Din pacate operatiunea e prea complicata ca sa mai fac si poza in acelasi timp.

Si asa arata in forma finala. Fain, nu?

Are un gust acru dar nu atat de puternic cum suntem obisnuiti.

Ce am invatat in proiectul otet?

Ca un recipient potrivit ar fi fost unul destinat producerii vinului, o damigeana micuta cu dop gaurit cu furtun prin care dioxidul de carbon rezultat in timpul fermentarii sa ajunga intr-o sticla cu apa. \

Ca musculitele de otet vin la orice urma de otet (chiar insesizabila pentru noi🙂 ). De aceea dupa fiecare mestecare (in primele 10 zile) am mai introdus o operatiune si anume spalatul borcanului si al castronului in care statea).

Si ca rabdarea e foarte importanta. Dar asta deja stiam🙂.

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

2 thoughts on “Incetul cu incetul… iata si otetul

  1. Pingback: Otet din mere si miere « allNATURall

  2. Pingback: Otet aromatizat | allNATURall

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s