allNATURall

Natural option for all of us

Uleiul de tea-tree contra acneei

2 Comments

Postarea asta se vrea o prima incercare de introducere a uleiurilor esentiale in lumea reala si scoaterea lor de pe taramul confuziilor voit sau involuntar create pe marginea folosirii lor. 

Asadar confuziile pe care le vad eu se datoreaza sloganului: “uleiurile esentiale sunt iritante, nocive iar efectele lor necercetate” urmat de indemnul  ” folositi produse dermatocosmetice (le gasiti la niste preturi aberante in farmacii) pentru ca sunt mult mai sigure”.

Ei bine, in cazul unei probleme foarte spinoase – acneea – s-au facut studii comparative intre efectul uleiului esential de tea-tree si efectul brevoxyl-ului (pentru cei norocosi acest brevoxyl este unul din tratamentele cele mai cunoscute ale acneei). Concluziile aferente acestei comparatii le puteti gasi aici (studiul complet poate fi achizitionat daca va intereseaza in detaliu). Tot in limba engleza ne spune si wiki despre efectele peroxidului de benzoil. Si aici puteti gasi un studiu despre proprietatile mai mult sau mai putin studiate ale uleiului de tea-tree.

Dupa ce v-ati saturat de citit (stiu ca nu-i lucru usor dar cred ca merita acest efort) pot sa va spun si concluziile la care am ajuns eu:

– Uleiul de tea tree trebuie privit ca o substanta activa. Nu se aplica nediluat pe piele, la fel cum nici peroxidul de benzoil nu se aplica in concentratii mai mari de 10%.

– Uleiul de tea tree este nou pentru noi, el fiind studiat din 1920 si folosit cu mult timp inainte.

– Din motive neclare (oare?) cercetarile cu privire la stabilitatea in preparate si efectele acestui ulei esential nu sunt finantate de producatorii de dermatocosmetice impotriva acneei.

– Uleiul de tea tree nu trebuie folosit dupa ureche🙂.

Sper ca se intelege din aceasta postare ca nu am vrut sa ridic in slavi uleiul de tea-tree ci doar sa evidentiez faptul ca cineva a descoperit ca folosirea lui in locul unui produs de sinteza are exact acelasi efect curativ dar cu mult mai putine efecte secundare. Asta nu inseamna ca anumite persoane nu pot dezvolta alergii si la el, dar este o alternativa naturala la care puteti apela daca va aflati in cunostinta de cauza si nu luati de bun tot ce afirma vanzatoarele din farmacie.

In aceeasi ordine de idei (cea cu vanzatoarele din farmacie la care le adaug si pe cele de la plafar) vreau sa precizez ca uleiul esential de tea tree este obtinut din frunzele Melaleuca Alternifolia (un arbust care creste in Australia) si in limba romana il gasiti sub mai multe denumiri, dupa inspiratia poetului: ti tree, tee tree si bineinteles tea tree oil.

Utilizarile sale sunt diverse, puteti citi despre unele aici (de unde am luat si poza). Pentru corelarea asteptarilor cu realitatea cititi si ce e cu rosu🙂.

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

2 thoughts on “Uleiul de tea-tree contra acneei

  1. Am remarcat ca ai zis ca Tea Tree esti o alternativa anturala…. o mica corectie…medicina moderna este cea o alternativa celei naturale,…din moment ce exista numai de 100 de ani,iar pana atunci stramosi nostri se vindecau pe cale naturala,mult mai sanatoasa

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s