allNATURall

Natural option for all of us

Diy – crema pentru tenul mixt cu tendinta de acnee

Leave a comment

Am scris diy pentru ca e o chestie destul de complexa ca mod de lucru dar rezultatele fac sa merite toata munca.

Ingredientele sunt urmatoarele:

– 12g unt de shea nerafinat
– 8ml ulei migdale
– 6ml ulei catina
– 6ml ulei samburi de caise
– 20ml apa de trandafiri
– 2 picaturi ulei esential de tea – tree
– 3 picaturi ulei esential de rozmarin
– 3 picaturi ulei esential de ienupar

Modul de lucru este urmatorul:

Untul de shea se amesteca cu uleiul de migdale si se amesteca pana devine o pasta omogena. Recipientul se acopera si se lasa la frigider 30′ apoi se incorporeaza uleiul de catina si cel de samburi de caise.

Apa se adauga cate-o picatura si amestecand pana aceasta este incorporata complet. Pentru a nu “taia” crema, picatura se adauga in locul opus celui in care se amesteca si astfel este si mai incet atrasa in compozitie. Mai clar cred ca se vede in poza de mai jos.

Cand toata apa e incorporata se adauga tot picatura cu picatura si uleiurile esentiale iar apoi se toarna intr-un recipient curat. Daca ati urmarit reteta si nu v-ati grabit, crema va arata astfel cand o turnati:

Adica de o consistenta asemanatoare cremelor din comert, cu o nuanta usor portocalie (datorita uleiului de catina), un miros destul de placut si efecte net superioare cremelor comerciale.

Ce nu are? Nu are emulgatori, nu are conservanti, nu are alcool, nu are nicio componenta de umplutura… pur si simplu crema potrivita :).

Cum trebuie folosita? E o crema destul de light, se poate folosi ca si crema de zi dar si in loc de crema de noapte. Ca in cazul tuturor produselor naturale less is more, nu folositi cat foloseati la crema obisnuita pentru ca va trebui sa stergeti cu servetelul excesul.

Fiind folosite uleiuri esentiale este necesar sa se efectueze un test de sensibilitate inaintea folosirii ei.

Trebuie tinuta numai in frigider si nu recomand sa o pastrati mai mult de 3-4 saptamani. Oricum, daca ceva in aspectul sau mirosul ei va ridica suspiciuni e mai bine s-o aruncati imediat.

Nota: Pe baza acestei creme se pot face diverse combinatii pentru a o face potrivita si altor tipuri de ten.

Formula acestei creme nu este noua, inca din 1618 este inscrisa prima reteta de coldcrema in Farmacopeea Britanica dar ceea ce este diferit este folosirea untului de shea in locul cerii de albine. Chiar daca proportiile sunt respectate, modul de lucru difera pentru o coldcrema cu ceara si de aceea nu va recomand sa incercati aceasta inlocuire.

Si va mai recomand si folosirea unui mixer :).

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s