allNATURall

Natural option for all of us

Diagnosticul cosmetic al pielii

2 Comments

Acum ca am aflat care sunt tipurile de ten existente e cazul sa ne preocupe si includerea celui din dotare in categoriile cunoscute.

Preliminarii:

Pielea trebuie demachiata atent si apoi spalata cu apa si sapun. Daca sapunul folosit este unul obisnuit se va astepta aproximativ 3 ore pentru ca pielea sa revina la aciditatea normala. Pentru sapunurile naturale timpul e mai redus (intre o ora si 10-15 minute).

Abia apoi putem sa facem un autodiagnostic al pielii.

Cel mai cunoscut mod este cu foita de tigara. Nu una, aveti nevoie de cel putin 6 pe care le veti aplica in primul rand pe zona T (frunte, aripile nasului, barbie) si pe obraji. Apoi in lumina naturala se studiaza foitele.  Daca toate sunt curate, nu se vad urme de niciun fel, atunci este o piele  normala sau uscata. Daca pe foitele din zona T se vad urme de grasime si pe cele ale obrajilor nu, atunci pielea este mixta. Daca toate foitele sunt patate atunci pielea este grasa.

Alte modalitate este cu creionul dermatograf. Cu partea neascutita vom trage cateva linii pe piele apasand usor. In cazul in care traseul se inroseste, avem de-a face cu un ten sensibil. Inrosirea deasupra liniei arata un ten gras, iar daca in locul urmei este o adancitura este piele uscata. Tenul normal nu prezinta nicio reactie.

Se mai poate folosi si varful foarte bine ascutit al creionului dermatograf tinut in frigider. Fara a apasa se trag cateva linii pe zonele de interes ale fetei si se studiaza in oglinda rezultatele. Pe zonele cu piele grasa creionul lasa o urma foarte slaba in comparatie cu cea de pe zonele uscate/normale. Dupa ce stergem culoarea pe tenul sensibil raman urme roz. Aveti grija sa nu apasati si sa stergeti creionul la trecerea de pe o zona pe alta pentru a nu plimba grasimea.

Cam atat e pentru acasa. V-ati dumirit doar din atat? Daca nu sunteti sigure nu-i nicio problema, saloanele cosmetice au si acest serviciu, de diagnostic profesional al tipului de ten. Cum stiti ca sunteti vazuta de un specialist si nu de o persoana interesata sa va vanda vreo crema minune? In primul rand regula pielii spalate si netencuite. Daca te demachiaza pe loc si incepe examenul s-ar putea ca anumite etape ale diagnosticului sa fie influentate.

Ce fel de examene se fac la salon?

– Examenul vizual urmareste coloritul pielii, imperfectiunile pielii, relieful ridurilor si gradul de imbatranire.

– Examenul prin palpare masoara  elasicitatea si rezistenta epidermei. Se stabileste gradul de hidratare, deshidratare, tonicitatea etc.

– Examenul cu lupa este o forma mai precisa a examenului vizual.

– Examenul cu lampa Wood Aceasta lampa emite radiatii ultraviolete care produc fluorescenta diferita pe suprafetele expuse. Pielea sub lumina unei lampi Wood arata asa:

– Examenul cu pH-metru. Indica gradul de aciditate al pielii. In mod normal, pielea sanatoasa are o reactie usor acida.

Prin mijloacele mentionate specialistul afla starea de hidratare profunda sau superficiala, diferite aspecte de culoare ale pielii, aspecte de finete si testand diversi stimuli determina sensibilitatea pielii. Examenul aprofundat va determina modul de functionare a glandelor sebacee precum si eventualele imperfectiuni. Vor fi scoase in evidenta si tulbururi ale circulatiei sanguine care determina cuperoza si in sfarsit gradul de imbatranire a pielii, deshidratarea si lipsa de elasticitate.

Mai exista o metoda mult mai cunoscuta de prin malluri si targuri de cosmetica, de diagnostic automatizat al tipului de

piele cu ajutorul unui aparat care masoara nivelul de hidratare si de lipide. Dupa parerea mea acest tip de aparat este o varianta preferabila autodiagnosticului, mai ales daca este operat de o cosmeticiana care poate face si un examen vizual ad-hoc. Din pacate aceste aparate sunt mai mereu legate de cate-un produs minune aflat in promotie, astfel de cele mai multe ori informatia aflata se estompeaza in fata efectului dat de crema.

Sursele fotografiilor din articol: http://www.courage-khazaka.de/ ; http://vivabellaforte.blogspot.com/2011/01/new-toys-high-frequency-machine-for.html si http://www.shizukany.com/dayspablog/2009/06/t-zone-facial-treatment/

Author: cristinallnaturall

Invat lucruri noi in fiecare zi. Experimentez de cate ori am ocazia. Si incerc sa conving ca "a face" e la fel de usor cu "a cumpara" dar mult mai frumos si foarte profitabil.

2 thoughts on “Diagnosticul cosmetic al pielii

  1. Multumesc mult pentru cele doua articole, m-am lamurit si eu cum sta treaba. Acum tot ce trebuie sa mai gasesc sunt foile de tigara ca sa fac testul :-).

  2. Aoleu, cum de nu mi-a dat prin cap sa pun alternativa sanatoasa :)? Poti sa iei un servetel de hartie (o batistuta obisnuita), dar musai sa fie din doua straturi, pe care dupa ce-l desfaci il poti folosi ca pe foite. Chiar ma gandeam ca acum toata lumea fumeaza tigari slim, cate iti trebuie sa determini tipul de ten :)?

Scrie si parerea ta!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s